Onderhoud

Plaatselijke reiniging, regulier onderhoud of een grote schoonmaak.

Wanneer u uw tegels zo lang mogelijk mooi wilt houden, is het raadzaam om uw tegels regelmatig te onderhouden.

U kunt hiervoor kiezen uit plaatselijke reiniging, regulier onderhoud of een grote schoonmaak.

Plaatselijke reiniging:

Wanneer u bijvoorbeeld gemorst heeft, kunt u de tegel plaatselijk reinigen op de plek van het vuil. Dit voorkomt verspreiding en vermindert het risico op uitglijden. Het is belangrijk om voor het onderhoud de juiste materialen en producten te gebruiken (bijv. een spons of dweil).

Regulier onderhoud:

Het onderhoud van wand- en vloertegels is verschillend. Voor wandtegels wordt het aangeraden om regelmatig af te nemen met een lichtvochtig microvezeldoekje. Hiermee kunt u de meeste alledaagse vervuilingen direct verwijderen. Wanneer uw tegels sterker vervuild zijn, kunt u hierbij allesreiniger gebruiken. Verder moet u te allen tijde het reinigingsmiddel verwijderen van de tegel na het gebruik. Gebruik hiervoor schoon water en droog het met een doek. Voor vloertegels geldt een ander soort onderhoud. U kunt regelmatig stofzuigen of wissen om een hoop vuil te verwijderen. Daarnaast moet een vloer regelmatig nat worden gereinigd, waarbij niet te veel reinigingsmiddel gebruikt mag worden. Het is het beste om hiervoor een vlakmopsysteem te gebruiken met een microvezeldoekje. Maak de mop echter niet te nat, want dit vermindert de werking van de microvezels.

Grote schoonmaak:

Het is mogelijk dat er, ondanks het regelmatig schoonmaken, er een waas ontstaat op uw tegels. Voor een grote schoonmaak kan er gebruik gemaakt worden van schrobben met een oplossing van een juiste natuurzuivere vloeibare zeep in water. Gebruik hiervoor een vloeibare zeep die geen toegevoegde glans-, beschermings- of impregneringsmiddelen bevat.